Nyheter

mars 2022

Prefament utökar sin produkt Woodline med ett koncept för radhus som får namnet Townhouse.

Woodline finns därmed som Classic, Loft, Rooftop och Townhouse.

Townhouse kommer att finnas i fem olika versioner som är färdigprojekterade och mycket kostnadseffektiva att uppföra.

 

 

februari 2022

Prefament har från Junior Living erhållit en order på 234 lägenhetsmoduler avsedda för två byggnader för Titania i Täby Park. Byggnaderna har ritats av Gert Wingårdh och är baserade på Junior Livings välkända modultyper.

Lägenheterna är på 1-3 rum och kök med storlekar upp till 45 kvm. Tillverkningen startar i vår och byggnaderna ska stå klara för inflyttning under 2023

 

 

december 2021

Prefament Söderhamn  har startat tillverkningen av 27 radhus för Nordr, att monteras i Stavlund, Strängnäs. Radhusen levereras i modulform, fördelade på 94 st prefabricerade och fullt inredda lägenhetsmoduler. Projektet tillverkas i fabrikerna i Kungsör och Söderhamn.

Montaget på plats startas under våren.

 

 

september 2021

Prefament Söderhamn levererar nu moduler till Borlänge för sitt tredje projekt. Man har tidigare levererat loftgångsmoduler till takpåbyggnad i Norrköping och radhusmoduler till Upplands Väsby.

Modulerna är av type Woodline Classic och monteras till fyravåningshus med invändig korridor. Totalt levereras 128 moduler med olika planlösningar till två hus med totalt över 4400 kvm BOA. Modulerna kommer att bli hyreslägenheter med storleken 1-3 rum och kök.

Projektet har beviljats statligt investeringsstöd. Eftersom huset kommer att vara energieffektivt med bl a jordvärme och solceller har projektet också beviljats energibonus.

Byggherre är Borlänge Byggproduktion, ett företag som samägs av Bengtsson Promotion AB och AB Stora Tunabyggen. 

Läs mer om lägenheterna hos Borlänge Byggproduktion

Man kan följa bygget via denna webkamera

 

 

januari 2021

Junior Living har startat försäljningen av 107 bostadsrättslägenheter, både 1 och 2 rum och kök, vilka ska uppföras i Luthagen, Uppsala med inflyttning i andra kvartalet 2022. För projektet ska Prefament Kungsör tillverka totalt 118 prefabricerade lägenhetsmoduler, inräknat två lägenhetsmoduler till en visningslägenhet.

 

 

januari 2021

Borlänge Byggproduktion har i januari 2021, efter ett års väntan, erhållit statligt stöd för byggnation av två hyreshus i Jakobsdalen, Borlänge. Hyreshusen innehåller sammanlagt 86 lägenheter i storleken 1-3 rum och kök. Husen uppförs av Prefament Söderhamn och sammansätts av 136 prefabricerade lägenhetsmoduler av typ Woodline.

Byggpartner kommer att utföra markarbeten och partnern Tunabyggen ska svara för husens förvaltning. Den totala projektsumman är 140 mkr, inklusive det statliga stödet. Projektet löper under hela 2021 och början av 2022.

 

 

januari 2021

Bengtsson Promotion AB, med Bengtsson Holding AB (60 %) och Wådell Invest AB (40 %) som huvudägare, har från Prefament AB i juni 2020 övertagit dess ägarandel (55 %) i Borlänge Byggproduktion AB. Resterande 45 % av bolaget ägs av AB Stora Tunabyggen, det kommunala bostadsbolaget i Borlänge.

Ägarna till Borlänge Byggproduktion AB kommer att pro rata finansiera 41 mkr av bolagets planerade hyreshusprojekt i Jakobsdalen Borlänge. Därigenom har Prefamentgruppen kunnat befrias från finansieringen av byggprojektet och kan koncentrera sina ekonomiska resurser på utvecklingen av fabrikerna.

 

 

augusti 2020

Prefament har från Nordr (före detta Veidekke Eiendom) erhållit en order för tillverkning och montage av 21 radhus till ett projekt i Eds Prästgård, Upplands Väsby. Radhusen prefabriceras i form av 80 lägenhetsmoduler med fristående förråd och miljöhus i Prefaments fabriker i Kungsör och Söderhamn. Projektet löper under andra halvåret 2020 till och med vårvintern 2021 och kan följas av fler liknande order..

Projektet innebär samtidigt ett första samarbete mellan våra produktionsenheter i Kungsör och Söderhamn, där vissa större bjälklag tillverkas i den fina produktionsutrustningen i Söderhamn, och monteras på modulerna i Kungsör. Vissa moduler i projektet kommer även att byggas i sin helhet i Söderhamn.

Projektet är en order till Veidekke Eiendom avseende radhus i deras koncept Flex.

 

 

 

augusti 2020

Thomas Ekman har anställts som ny produktionschef vid Prefament Söderhamn AB. Thomas har stor erfarenhet från motsvarande befattningar i andra företag, bland annat i företag tillhörande Sandvikskoncernen både i Sverige och utomlands. Senast kommer han från en befattning som platschef vid Parator i Bollnäs.

Thomas Ekman ska leda och utveckla produktionsverksamheten vid den nya fabriken i Söderhamn med inriktning på lönsam tillväxt. I Söderhamn tillverkar Prefament den nyutvecklade modulserien Woodline.

Johny Magnusson kvarstår i verksamheten. Produktionsledningen kommer att förstärkas med ytterligare någon nyckelperson.

 

 

april 2020

Du måste kunna arbeta med CAD-program och vara hemtam i datamiljö. Det är en fördel om du är kunnig inom byggteknik. Inledningsvis kommer du att få jobba mycket med produktionsritningar och allteftersom även bli engagerad i kundprojekt.

Vi räknar med att du är kommunikativ och utåtriktad. För du behöver jobba bra ihop med våra medarbetare, vår arkitekt och med våra kunder. Vi är ett litet företag, så arbetsuppgifterna blir växlande.

Vill du vara med på vår tillväxtresa hör av dig snarast till vår VD Johan Bengtsson, Prefament Söderhamn AB, Byggnad 33, Flygstaden 82627 Söderhamn, 070-388 0403, e-post johan.bengtsson@prefament.se.